Όλα συνηγορούν στο ότι η πυρκαγιά στην οικία του Γιώργου Μπίκα δεν ήταν τυχαία. Ο πύραρχος και διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χαλκιδικής, Εμμανουήλ Τσολάκης, φιλοξενήθηκε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και την εκπομπή «Αντεπίθεση» δηλώνοντας από την εμπειρία του πως το πιθανότερο είναι η πυρκαγιά να προήλθε από εμπρησμό. 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε πως οι αρμόδιες αρχές διενεργούν έρευνες για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς και το πόρισμα θα είναι το συντομότερο δυνατό διαθέσιμο. 

Αναλυτικά, μίλησε στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά για: 

-την πυρκαγιά στην οικία Μπίκα: «Γύρω στις 11:15 το πρωί δεχτήκαμε τηλεφώνημα στο κέντρο του Πολυγύρου ότι υπάρχει πυρκαγιά σε συγκρότημα εξοχικών κατοικιών. Έφυγαν από εδώ πυροσβεστικά οχήματα και κατάσβησαν την πυρκαγιά που έκαιγε όλη την όψη του συγκροτήματος, τις πέργκολες και ό,τι άλλο υπήρχε εξωτερικά. Υπήρχαν υλικά που μπορούσαν να πάρουν φωτιά, όπως καναπέδες και μια ξύλινη κατασκευή που μάλλον αυτή μετέδωσε τη φωτιά στους υπόλοιπους χώρους. Η φωτιά άρχισε από το μπαλκόνι στο διαμέρισμά. Μάλιστα εισχώρησαν φλόγες μέσα στο σπίτι, χωρίς πάντως να δημιουργήσουν πρόβλημα στο υπόλοιπο διαμέρισμα. Κατασβήστηκε η πυρκαγιά σε ένα μισάωρο. Εξωτερικές ζημιές έγιναν και σε κάποιες γειτονικές κατοικίες, σε ανεξάρτητα διαμερίσματα». 

-την εστία της πυρκαγιάς: «Προήλθε από το μπαλκόνι. Έξω υπήρχε κάποιο ξύλινο δημιούργημα, μάλλον ένα ξύλινο καραβάκι, κι από εκεί ξεκίνησε η πυρκαγιά, που μάλλον σιγόκαιγε για καμιά ώρα και μετά μετέδωσε την πυρκαγιά στις πέργκολες και στα υπόλοιπα ξύλινα μέρη της βεράντας». 

-τις διαδικασίες που ακολουθούνται από εδώ και στο εξής: «Έχουμε ορίσει πραγματογνώμονα για να δούμε τι ακριβώς έγινε, να προχωρήσουμε στη διενέργεια προανάκρισης και να δούμε αν πρόκειται για εμπρησμό ή κάτι άλλο. Αυτό που μπορώ να πω σχεδόν με βεβαιότητα είναι πως δεν πρόκειται για βραχυκύκλωμα. Περιμένουμε το συντομότερο το πόρισμα. Η πίεση που υπάρχει είναι μεγάλη και θα προσπαθήσουμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα όσο το δυνατό πιο γρήγορα. Θα δούμε αν μπορούμε να αποκλείσουμε την περίπτωση ηλεκτρικής βλάβης για να κοιτάξουμε μετά πού μπορεί να οφείλεται η πυρκαγιά. Υπήρχαν πολλά εύφλεκτα υλικά εκεί, μπορούσε κάλλιστα κάποιος να βάλει πυρκαγιά και να φύγει».

Πηγή: sport-fm.gr
 
Top