(Ο Λεωνιδας Τσαμπρας,)
ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ
Ο παραδοσιακός «ελληνικός» φραπέ, έχει συνδυαστεί στο μυαλό των περισσότερων, με το άραγμα, το τάβλι και την ξεκούραση. Με λίγο γάλα, ζάχαρη και πολλά παγάκια, μας δροσίζει κι εμείς ξεχνιόμαστε, καθώς τον ανακατεύουμε μηχανικά με το καλαμάκι… Ανακαλύφθηκε το 1957 από τον Δημήτριο Βακόνδιο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όταν, μη βρίσκοντας ζεστό νερό για να φτιάξει τον καφέ του, δοκίμασε να ανακινήσει σε ένα shaker τα συστατικά μαζί με κρύο νερό. Εμείς σίγουρα, ευχαριστούμε πολύ τον μεγάλο αυτό «εφευρέτη»!

Πώς να το προτιμήσουμε:
 Σίγουρα με γάλα και ζάχαρη είναι ένα εξαιρετικό ρόφημα που σβήνει τη ζέστη του καλοκαιριού και αντικαθιστά παράλληλα, τη γλυκιά γεύση που δεν θέλουμε να πάρουμε από… το παγωτό









.

Respect Caffe


 
Top