Αθήνα
Έναν διαφορετικό άνθρωπο από αυτόν που ήξεραν, συνάντησαν σήμερα οι παίκτες της ΑΕΚ στο προπονητικό κέντρο των Σπατών. 

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έμοιαζε απλώς φυσιογνωμικά με τον τεχνικό ηγέτη της Ένωσης τους τελευταίους τέσσερις μήνες. Δεν θέλησε να ανοίξει η παραμικρή επί της ουσίας κουβέντα για τη συντριβή από τον Ολυμπιακό, τις επιλογές του, την αμφισβήτηση που γνώρισε από όλους τα τελευταία 24ωρα.

Η αλλαγή διάθεσης ήταν εμφανής και στα τεχνικά κομμάτια της προπόνησης, αλλά κυρίως στη συμπεριφορά του απέναντι στους ποδοσφαιριστές. Ο Κετσπάγια ήταν ιδιαίτερα προσεκτικός χωρίς τάση για παρατηρήσεις ή «γκάζια» από αυτά που συνήθιζε ή ακόμα και τον επιθετικό τόνο που πολύ συχνά χρησιμοποιούσε. Η αλλαγή είχε αρχίσει να φαίνεται από τα αποδυτήρια του «Καραϊσκάκη» μετά το 0-3. 

«Αδικήσαμε τους εαυτούς μας» είχε πει, απλώς, στους παίκτες με ύφος που έδειχνε ότι έχει αναλογιστεί πλήρως το (μεγάλο) μερίδιο ευθύνης που έχει ο ίδιος. Έτσι και στη σύντομη τοποθέτησή του (μετά την ομιλία Μπάγεβιτς) τόνισε: «Αναλαμβάνω το μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης. Μόνο όλοι μαζί, ενωμένοι, θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτό που έγινε και να αλλάξουμε την κατάσταση».

Νωρίτερα ο Μπάγεβιτς είχε απευθυνθεί στους παίκτες λέγοντας: «Σε μια ήττα δεν μπορεί να φταίει μόνο ένας. Φταίνε όλοι. Φταίτε κι εσείς και πρέπει να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Δεν έχει χαθεί τίποτα. Είμαστε μέσα σε όλους τους στόχους μας και πρέπει να παλέψουμε για όλους. Μπορείτε να αλλάξετε την κατάσταση».

Μένει να διαπιστωθεί αν αυτή η αλλαγή του Κετσπάγια οφείλεται σε απόλυτη συνειδητοποίηση των παραλείψεών του ή έχει να κάνει με το γεγονός πως αισθάνθηκε τη γη να τρέμει κάτω από τα πόδια του. Οι «μετασεισμοί» δεν πρόκειται να σταματήσουν, όμως, εάν δεν βελτιωθεί η εικόνα της ΑΕΚ και δεν έλθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Κι αυτό είναι κάτι που εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις μελλοντικές επιλογές του προπονητή.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 
Top