Ξεχωριστή είναι η φετινή χρονιά για τις σχολές ποδοσφαίρου της Άρσεναλ στη χώρα μας, αφού συμπληρώνουν 10 χρόνια συνεχούς παρουσίας και λειτουργίας. 

Στο πλαίσιο της μακροβιότερης συνεργασίας του συλλόγου των “Κανονιέρηδων” με Δίκτυο Σχολών εκτός Αγγλίας, οι Σχολές του Δικτύου θα γιορτάσουν μέσα στη χρονιά αυτή την επέτειο με μια σειρά ενεργειών και εκδηλώσεων τόσο αθλητικών όσο και κοινωνικών. 

Στην Ελλάδα, το Δίκτυο των Arsenal Soccer Schools αριθμεί 21 σχολές και λειτουργεί με σχεδιασμένες και άρτια οργανωμένες υποστηρικτικές ενέργειες και με ένα δομημένο, πρωτοποριακό αναπτυξιακό πρόγραμμα. Τα τελευταία 4 χρόνια πάνω από 25 παιδιά που συμμετείχαν στα προπονητικά προγράμματα των Arsenal Soccer Schools μεταπήδησαν σε επαγγελματικούς συλλόγους της Ελλάδας και του εξωτερικού. 

Παράλληλα, τρείς παίκτες από την Ελλάδα και την Κύπρο τα 3 τελευταία χρόνια έκαναν το μεγάλο βήμα για το Λονδίνο και την Άρσεναλ, ο Σάββας Μούργος (φωτό) (Κ21), ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης (Κ19, που πλέον αγωνίζεται με επαγγελματικό συμβόλαιο στην Μπρέντφορντ) και ο Κώστας Πηλέας (Κ19).

 
Top