Πεκίνο, Κίνα
Μόλις 13 ημέρες μετά τα εγκαίνια της μεγαλύτερης και ψηλότερης γυάλινης γέφυρας στον κόσμο οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν να την κλείσουν.

Αξιωματούχοι δήλωσαν ότι η κυβέρνηση σχεδιάζει να προχωρήσει σε επείγουσες εργασίες συντήρησης στην περιοχή και η γέφυρα έκλεισε την Παρασκευή. Ο χρόνος επαναλειτουργίας της θα ανακοινωθεί από τις επίσημης αρχές.

Εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης, ωστόσο, δήλωσε στο CNN ότι οι αρχές δεν περίμεναν αυτόν τον τεράστιο όγκο των επισκεπτών από την πρώτη ημέρα που άνοιξε για το κοινό η γέφυρα. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι δεν υπήρξαν ατυχήματα και η γέφυρα δεν ράγισε ούτε έσπασε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο 8.000 επισκέπτες έγιναν δεκτοί την πρώτη ημέρα πάνω στη γέφυρα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Με μήκος 430 μέτρα και κρεμασμένη σε ύψος 300 μέτρων από το έδαφος, η γέφυρα είναι κατασκευασμένη ανάμεσα σε δύο κορυφές του φυσικού πάρκου της επαρχίας Χουνάν.

Η γέφυρα, η οποία έχει πλάτος έξι μέτρα και αποτελείται από 99 πλάκες διαφανούς γυαλιού, μπορεί να υποδεχθεί 800 ανθρώπους ταυτοχρόνως, σύμφωνα με υπεύθυνο της τουριστικής ζώνης του Ζανγκτζιατζιέ, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Νέα Κίνα.
Εκτός από το να περπατήσουν πάνω στη γέφυρα και να θαυμάσουν τη θέα, οι τουρίστες μπορούν επίσης να κάνουν εκεί μπάντζι-τζάμπινγκ.
Newsroom ΔΟΛ


 
Top