Έγγραφο-ντοκουμέντο αποκαλύπτει ταξίδι ανθρώπου της Γουέστ Χαμ στην Ελλάδα, για τα χαμένα χρήματα της μεταγραφής Μαζουακού, ενώ κάνει λόγο για έλλειψη διάθεσης συνεργασίας από πλευράς Ολυμπιακού! 

Εξελίξεις στην περιβόητη υπόθεση της μεταγραφής του Αρτούρ Μαζουακού στη Γουέστ Χαμ και το 1 εκατ. λίρες που φέρεται να έβαλε στην… τσέπη ένα άγνωστο άτομο, όπως αποκάλυψε η ''Daily Mail'' προ ημερών. 

Σημερινό δημοσίευμα του ''insideworldfootball.com'', λοιπόν, αποκαλύπτει το επίσημο έγγραφο της Γουέστ Χαμ, με το οποίο οι Λονδρέζοι εξουσιοδοτούν τον ατζέντη Κένεθ Άσκεθ, με έδρα το Γιβραλτάρ, να ταξιδέψει στην Αθήνα και να βρει πού… χάθηκαν τα χρήματα! 

Συγκεκριμένα, γράφει: «Η Γουέστ Χαμ αναζητά το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ από τα οκτώ συνολικά, στα οποία πήγε η μεταγραφή του Αρτούρ Μαζουακού από τον Ολυμπιακό». 

Στο γράμμα του (το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω), ο γραμματέας της Γουέστ Χαμ, Άντριου Πίντσερ, ισχυρίζεται ότι «ο Ολυμπιακός χρησιμοποίησε μη αναγνωρισμένους μεσάζοντες στη μεταγραφή. Ωστόσο, αυτό που είχε καταστήσει σαφές ο Ολυμπιακός, τόσο στη FIFA όσο και στην Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ήταν ότι δεν είχαν εμπλακεί τρίτοι στην υπόθεση». 

Σημειώνει, δε: «Η Γουέστ Χαμ έστειλε τον Άσκεθ στην Αθήνα την περασμένη εβδομάδα για να διερευνήσει την υπόθεση των χαμένων δύο εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρεται να πήγαν σε τσέπες αγνώστων. Όπως αναφέρεται στο γράμμα του Πίντσερ, η δουλειά του Άσκεθ ήταν να διερευνήσει την εμπλοκή και την εξακρίβωση είτε ατζέντηδων είτε μεσαζόντων, οι οποίοι λειτούργησαν εκ μέρος του Ολυμπιακού στην πώληση του Μαζουακού και αν κάποια προμήθεια πληρώθηκε σε αυτούς τους ατζέντηδες ή μεσάζοντες για τη μεταγραφή». 

Το ''insideworldfootball'' τονίζει, εξάλλου, πως «ο Άσκεθ έφυγε δυσαρεστημένος από την τριήμερη παραμονή του στην Ελλάδα καθώς ο Ολυμπιακός δεν συνεργάστηκε με την έρευνά του». Μάλιστα, υποστηρίζει πως γνωρίζει σε ποιον άνθρωπο ο Άσκεθ ανέφερε στον Ολυμπιακό ότι επικεντρώνει την έρευνά του, ωστόσο για νομικούς λόγους δεν μπορεί για την ώρα να δημοσιεύσει το όνομά του! 

Το δημοσίευμα, τέλος, κλείνει με αναφορά στον Βαγγέλη Μαρινάκη και τις δικαστικές περιπέτειες του προέδρου του Ολυμπιακού: «Ο ιδιοκτήτης του ελληνικού συλλόγου, Ευάγγελος Μαρινάκης, αντιμετωπίζει ποινικές κατηγορίες για εξαπάτηση, δωροδοκία, εκβιασμό και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είναι υπεύθυνη για ένα τεράστιο σκάνδαλο στημένων αγώνων στο ελληνικό ποδόσφαιρο. 

Του έχει επιβληθεί απαγόρευση ενασχόλησης με κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα στην Ελλάδα από τα δικαστήρια των Αθηνών και πρόσφατη εισαγγελική παραγγελία διέταξε την προφυλάκισή του. 

Παρ’ όλα αυτά, η αμφισβήτηση γύρω από τον Μαρινάκη, που κρατάει εδώ και 18 μήνες, δεν τον εμπόδισε από το να προχωρήσει σε πρόταση αγοράς της δύο φορές πρωταθλήτριας Ευρώπης, Νότιγχαμ Φόρεστ. Η πρότασή του δεν έχει τύχει ακόμη έγκρισης από τις ποδοσφαιρικές αρχές της Αγγλίας». 

πηγή sport fm
 
Top