Ο Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ αποχώρησε από την εθνική Γερμανίας και το περιβραχιόνιο του αρχηγού πέρασε στα χέρια του Μάνουελ Νόιερ, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. 

Νέος αρχηγός της εθνικής Γερμανίας είναι ο Μάνουελ Νόιερ, μετά την αποχώρηση του Μπαστιάν Σβαϊνστάιγκερ. 

O τερματοφύλακας των Γερμανών επιλέχθηκε από τον Σεμπάστιαν Λεβ, ο οποίος δήλωσε για την επιλογή του: «Έχουμε πολλούς ηγέτες στην ομάδα, οι οποίοι είναι εξαιρετικά ικανοί για να είναι αρχηγοί. Για μένα ο Μάνουελ Νόιερ είναι o λογικός διάδοχος του Σβαϊνστάιγκερ. Έχει ό,τι μπορεί να θέλεις από έναν αρχηγός. Τα επιτεύγματα που έχει καταφέρει στην καριέρα του είναι εκπληκτικά, δίνει τα πάντα για την ομάδα και είναι υπόδειγμα επαγγελματία. Έχει εξαιρετική ποιότητα σαν χαρακτήρας. Αναλαμβάνει την ευθύνη για τον εαυτό του και για τους άλλους, δίνει το παράδειγμα και πάντα μένει ήρεμος και συγκεντρωμένος. Όλη η ομάδα τον σέβεται και τον υπολογίζει. Ξέρω ότι καταλαβαίνει τις ευθύνες που του αναλογούν με αυτόν τον ρόλο και περιμένω να καθοδηγήσει τους παίκτες εντός και εκτός γηπέδου». 

O Μάνουελ Νόιερ από τη μεριά του, ανέφερε για τον νέο του ρόλο: «Είμαι πολύ υπερήφανος που είμαι αρχηγός σε αυτή την ομάδα. Όλοι γνωρίζουμε, όμως, ότι χρειάζεται να έχουμε περισσότερους από έναν ηγέτες στο γήπεδο, αν θέλουμε να επιτύχουμε. Οι σημαντικές πτυχές θα συζητηθούν στο συμβούλιο της ομάδας και θα πάρουμε αποφάσεις. Φυσικά, γνωρίζω πως το περιβραχιόνιο του αρχηγού είναι σημαντικό συμβολικά. Είμαι χαρούμενος που ο προπονητής έδειξε την εμπιστοσύνη του σε εμένα, με αυτόν τον τρόπο».

πηγή sport fm
 
Top