Σεμινάριο για την Καρδιοαναπνευστική Αναζωογόνηση πραγματοποιήθηκε από τον γιατρό της του Ολυμπιακού, κ. Χρήστο Θέο, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος της Ακαδημίας του Ολυμπιακού. 

Ο γιατρός του συλλόγου μίλησε στους ποδοσφαιριστές της Κ20 και στο τιμ της Ακαδημίας των ερυθρόλευκων για τη σημασία της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης.

 Το εκπαιδευτικό σεμινάριο, που περιείχε και θεωρητικό και πρακτικό μέρος, απευθύνονταν στους ποδοσφαιριστές της ομάδας Νέων (Κ20), στους προπονητές αλλά και τα στελέχη της Ακαδημίας, και είναι το πρώτο από μια σειρά σεμιναρίων υγείας που θα ακολουθήσουν στη διάρκεια της φετινής περιόδου. Ο κ. Θέος "καθήλωσε" τους παίκτες της Κ20 μέσα από τα παραδείγματα αντιμετώπισης ανακοπής καρδιάς στο ποδόσφαιρο και τον τρόπο αντίδρασης. 


Μέσα στα παραδείγματα ήταν και εκείνο του πρώην ποδοσφαιριστή της ομάδας του Ολυμπιακού, Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος υπέστη καρδιακό επεισόδιο στη διάρκεια του αγώνα των ερυθρόλευκων με τον Παναθηναϊκό και ο κ. Θέος έδρασε αστραπιαία για να τον κρατήσει στη ζωή.

Μετά από το θεωρητικό κομμάτι το οποίο περιελάμβανε διαφάνειες και βίντεο με περιπτώσεις ποδοσφαιριστών που υπέστησαν καρδιακό επεισόδιο, ο κ. Θέος έδειξε στα παιδιά και στους προπονητές, με την βοήθεια μιας κούκλας, όλα τα βήματα που χρειάζονται προκειμένου να βοηθηθεί ένας άνθρωπος που θα πέσει στο έδαφος με καρδιακό επεισόδιο. Στον δεύτερο κύκλο του μαθήματος συμμετείχαν και ποδοσφαιριστές της Κ20 οι οποίοι κλήθηκαν να εφαρμόσουν στην πράξη αυτά που είχαν διδαχτεί από τον κ. Θέο. Στη διάρκεια του πρακτικού μέρους ο γιατρός του Ολυμπιακού δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από ποδοσφαιριστές και προπονητές και έδωσε απαντήσεις σε όλους ευχαριστώντας τους για την ανταπόκριση τους. Για τον κ. Θέο αλλά και για την αξία του σεμιναρίου μίλησε και ο γιατρός της Ακαδημίας, κ. Κοϊνης.

Φυσικά μετά από αυτό το σεμινάριο, όπως τόνισε και ο ίδιος ο κ. Θέος, κανείς δεν έγινε γιατρός ή ειδικός, όμως από εδώ και στο εξής θα είναι έτοιμος να κάνει τα βασικά για να κρατήσει στη ζωή έναν συνάνθρωπο μας που μπορεί να κινδυνεύσει, μέχρι εκείνος να δεχτεί την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.


Πηγή: olympiakos.org
 
Top