Αθήνα
Το Μπρισμπέιν ετοιμάζεται να μπει πιο δυνατά στην διεκδίκηση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028. Όπως έγινε γνωστό, η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας (AOC) αποφάσισε να στηρίξει πιο ενεργά αυτή την υποψηφιότητα της πρωτεύουσας του Κουίνσλαντ.

Τα τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι οι δήμαρχοι της συγκεκριμένης περιφέρειας στο ανατολικό άκρο του Κουίνσλαντ έχουν συμφωνήσει να χρηματοδοτήσουν μια πιο λεπτομερή μελέτη σχετικά με τη δυνατότητα φιλοξενίας των Αγώνων στην ευρύτερη περιοχή.

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή της Αυστραλίας υποστήριξε από την αρχή την ιδέα μιας μελέτης σκοπιμότητας. Θεωρούμε ότι αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα στη διαδικασία» δήλωσε ο πρόεδρος της AOC, Τζον Κόουτς, και πρόσθεσε πως θα στηρίξει κι άλλο την προσπάθεια αυτή, αν η μελέτη που θα προκύψει θα τηρεί δύο βασικές αρχές, γύρω από τις αθλητικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές ανάγκες, καθώς και γύρω από τη χρήση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων.

«Πιστεύουμε ότι όλα αυτά είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν με δεδομένες τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις και την εξάπλωση των υποδομών σε ολόκληρη την περιοχή του νοτιοανατολικού Κουίνσλαντ. Οι υπάρχουσες εγκαταστάσεις με επίκεντρο το Μπρισμπέιν θα ενισχυθούν από πρόσθετους χώρους που θα χτιστούν για τους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2018» τόνισε στο τέλος.

Φυσικά, το σχέδιο αυτό είναι μακροπρόθεσμο, καθώς ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την ανάληψη των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024. Μετά την αποχώρηση της Ρώμης, διεκδικήτριες πόλεις είναι το Παρίσι, το Λος Άντζελες και η Βουδαπέστη και η απόφαση της ΔΟΕ θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017.
Newsroom ΔΟΛ


 
Top