Αθήνα
Η πρόταση διεξαγωγής ψηφοφορίας για την εκλογή νέου προέδρου στη Σούπερ Λιγκ δεν έγινε δεκτή κατά τη διάρκεια του Δ.Σ, το οποίο ολοκληρώθηκε χωρίς πρόεδρο με τους εκπροσώπους των ομάδων να συμφωνούν για ψηφοφορία την επόμενη Τετάρτη (31/8). Προσωρινή διοικούσα επιτροπή από Δάρα, Σπανό και Κωστούλα.

Η εκλογή νέου προέδρου δεν ήταν στα θέματα του Δ.Σ της Τρίτης που είχαν ανακοινωθεί, όμως ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ ζήτησαν να γίνει ψηφοφορία για το αν θα υπάρξουν εκλογές στη Σούπερ Λίγκα, αφού δεν ήθελαν να περάσει η συνεδρίαση και ο Δάρας να συνεχίσει στη θέση του Στράτου, ο οποίος έχει παραιτηθεί.

Αυτή έγινε, όμως οι δύο πλευρές ήρθαν ισόπαλες 8-8, αφού υπέρ της πρότασης των τριών τάχθηκαν οι Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Πλατανιάς, Βέροια και Παναιτωλικός, ενώ οι Ολυμπιακός, Ηρακλής, Πανιώνιος, Λεβαδειακός, Λάρισα, Ατρόμητος, Κέρκυρα και Αστέρας Τρίπολης τάχθηκαν κατά. Η ΕΠΟ ψήφισε «λευκό» προκαλώντας μάλιστα αντιδράσεις.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε τη δυσφορία από πλευράς Παναθηναϊκού, ο οποίος αρχικά αποχώρησε, ενώ στη συνέχεια επέστρεψε.  

Στη συνέχεια ορίστηκε προσωρινή διοίκηση, που θα αποτελείται από τους Δάρα, Σπανό και Κωστούλα, οι οποίοι θα τρέχουν τις υποθέσεις μέχρι την επόμενη Τετάρτη, όπου θα υπάρξει ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου.

Όσα ειπώθηκαν μετά το Δ.Σ:

Χρήστος Δάρας: «Ευχαριστούμε τα μέλη για την ομόφωνη απόφαση για σύσταση τριμελούς επιτροπής, που αποτελείται από εμένα, τον κ. Σπανό και τον κ. Κωστούλα. 

Θα συζητήσουμε όλα τα επείγοντα θέματα της Σούπερ Λίγκας και την άλλη Τετάρτη (31/8) θα γίνει εκλογή προέδρου. 

Ήταν μία απόφαση ομόφωνη και συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη. Εγώ είμαι αναπληρωτής πρόεδρος και θα μείνω αναπληρωτής προέδρου».

Γιώργος Σπανός: «Το ΔΣ διήρκεσε περίπου 2 ώρες και διαφωνίες και συμφωνίες. Υπήρξε μία ομόφωνη απόφαση εκλογής του προέδρου στις 31 του μήνα. Πρέπει να βρούμε όσο το δυνατόν πιο σύντομα μία λύση σε κάποια θέματα με τον κ. Κοντονή και τη Nova. 

Μας δόθηκε ένα έγγραφο που δίνει τη δυνατότητα σε κάθε ομάδα να καταθέσει τις απόψεις της. »Δεν υπάρχει κανένα ρήγμα, εδώ είμαστε για να βρούμε μια λύση να προχωρήσουμε μονιασμένοι και με ενότητα. Αυτή τη στιγμή είμαστε στο σημείο μηδέν. 

Πρέπει να διατηρτήσουμε τις διαφωνίες έξω από το ποδόσφαιρο γιατί αυτό που μας ενώνει το ποδόσφαιρο.

 Οι εγωισμοί, οι κόντρες και οι αντιπαραθέσεις πρέπει να σταματήσουν και να βρεθεί μία λύση».

Χρήστος Πανόπουλος: «Θα είμαι ειλικρινής μαζί σας. 

Υπήρχαν κάποια θέματα στην ημερήσια διάταξη, μεταξύ των οποίων και το αν θα αναδείξουμε πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας αυτή τη στιγμή. 

Κανένα άλλο από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν συζητήθηκε, παρά μόνο αυτό. 

Δεν θα κρυφτώ. Υπήρχαν διάφορες συζητήσεις σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε, για το αν ψηφίσουμε ή όχι πρόεδρο. 

Μετά από αυτό, συζητήσαμε όλοι μαζί και συμφωνήσαμε η εκλογή προέδρου να πάει για την επόμενη Τετάρτη στις 2.30. Μέχρι τότε, δημιουργήθηκε μια τριμερής επιτροπής, για όποια θέματα προκύψουν. 

Αυτή θα αποτελείται από τον Χρήστο Δάρα, τον Φώτη Κωστούλα και τον Γιώργο Σπανό».


 
Top