Αθήνα
Τα ελληνικά κουπιά που μας έχουν συνηθίσει σε ευρωπαϊκές και παγκόσμιες επιτυχίες και έτσι δεν θα ήταν δυνατό να μας απογοητεύσουν ούτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο! Η τετράκωπος άνευ πηδαλιούχου ελαφρών βαρών, αποτελούμενη από τους Ντούσκο, Γιάνναρο, Πέτρου και Μαγδανή κατάφερε να πάρει την πρόκριση ως 3η στη σειρά της από τον ημιτελικό και να διεκδικήσει ό,τι καλύτερο μπορεί στον μεγάλο τελικό της Πέμπτης (11/8, 16:45).

Παρά το γεγονός πως οι τρεις από τους τέσσερις αθλητές μας ήταν... πρωτάρηδες σε Ολυμπιακούς τελικά έκαναν το... θαύμα και προκρίθηκαν. 

Οι Στέφανος Ντούσκος, Σπύρος Γιάνναρος, Γιάννης Πέτρου, μαζί με τον 8ο Ολυμπιονίκη του Λονδίνου Παναγιώτη Μαγδανή (διπλό σκιφ ελαφρών βαρών) θα διεκδικήσουν ένα μετάλλιο και αυτή είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής κωπηλασίας που συμμετέχει ελληνικό πλήρωμα στην τετράκωπο ελαφρών βαρών των ανδρών Ολυμπιακής Ρεγκάτας. 


Οι Έλληνες κωπηλάτες πέρασαν 3οι τη γραμμή του τερματισμού με χρόνο 6:23.95. Πρώτοι ήταν οι πρωταθλητές Ευρώπης 2016 Πολωνοί με 6:17.85. Έκαναν τακτική, πέρασαν 3οι τα 500, τα 1000 και τα 1500 μέτρα και δεν απειλήθηκαν ποτέ ως προς την πρόκριση. Δεύτεροι τερμάτισαν οι Δανοί που είναι και φαβορί για το χρυσό μετάλλιο, Μπαρσόε και Λάρσεν Γιάκομπ, Κάσπερ και Μόρτεν Γιόργκενσεν (6:19.62).

Μέχρι τις 26 Ιουλίου, οι Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου και Μαγδανής δεν γνώριζαν... καν πως θα ήταν στο Ρίο! Αυτό συνέβη, όταν αποκλείστηκε η ρωσική τετράκωπος λόγω του θέματος με το ντόπινγκ και ως 4οι πήραν τη θέση της, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας. Αφού πήραν την απευθείας πρόκριση στις δώδεκα καλύτερες βάρκες, στη δεύτερη κούρσα τους στη Βραζιλία «σφράγισαν» το εισιτήριο και για την καταληκτική κούρσα που οδηγεί στο βάθρο.
  
Η εξάδα του τελικού:

1η Ημιτελική Σειρά

ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΣ
1. Ιταλία Όπο, Γκορέτι, Λα Παντούλα, Ρούτα 6:06.56
2. Γαλλία Σολφοροσί, Μπαρούκ, Ραινό, Κολάρντ 6:07.32
3. Νέα Ζηλανδια Λάσε, Τέιλορ, Μποντ, Χάντερ 6:08.96

2η Ημιτελική Σειρά

ΧΩΡΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΧΡΟΝΟΣ
1. Ελβετία Τράμερ, Σουερτς, Νίπμαν, Γκιρ 6:17.85
2. Δανία Μπ. & Λ. Γιάκομπ, Κ. & Μ. Γιόργκενσεν 6:19.62
3. Ελλλάδα Ντούσκος, Γιάνναρος, Πέτρου, Μαγδανής 6:23.95
 
Top