Ο Ατρόμητος Κερατσινίου έκανε μια εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα της Γ' Πειραιά,το οποίο και κατέκτησε. 

Το μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της επιτυχίας οφείλεται στην νέα διοίκηση που τον ανέλαβε πριν από ένα χρόνο και πλέον τον έχει μεταμορφώσει στη νέα ανερχόμενη δύναμη του Πειραϊκού ποδοσφαίρου! 

Ο πρόεδρος του Ατρομήτου Κερατσινίου,Θανάσης Μπαλαφούτης αποκαλύπτει στον Sportactive.gr τους στόχους της φετινής σεζόν,το όραμα των ακαδημιών,τις δυσκολίες που υπάρχουν αλλά και την προσπάθεια για την ανάπτυξη της ομάδας σε Ευρωπαϊκά πρότυπα. 

Ποιοί είναι οι φετινοί στόχοι της ομάδας? 

"Κοιτάξτε,προσωπικά έχω διοικήσει επαγγελματικά σωματεία στο παρελθόν,ενώ έχω υπάρξει και μια χρονιά στο Κερατσίνι. 

Πήραμε μια ομάδα,την περσινή σεζόν,σε κακή κατάσταση και από τις εμπειρίες που έχουμε αποκτήσει στον χώρο τόσα χρόνια,την οργανώσαμε από όλες τις πλευρές με αποτέλεσμα να κατακτήσει το πρωτάθλημα στην Γ' Κατηγορία. 

Οι βλέψεις μας φέτος είναι να αποκτήσουμε κάποια καλά παιδιά,διότι πέρσι αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα. 

Έτσι,θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι ένα παιδί θα έρθει σίγουρα να παίξει χωρίς να υπάρχουν απρόοπτα. 

Επίσης,στις βλέψεις μας είναι να έχουμε μια αξιόλογη ομάδα,στηριζόμενη σε καλούς ποδοσφαιριστές. 

Με τις προπονητικές,τεχνικές αλλά και διοικητικές μας γνώσεις,βασισμένες στα άτομα τα οποία ήταν,έχουν μπει και συνεχίζουν να είναι στο Δ.Σ. -ένα Συμβούλιο που θα ζήλευαν πολλές ομάδες-,θεωρώ πως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο. 

Σαν πρωταρχικό στόχο έχω να ξαναμαζέψω τους παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας,μιλάμε για αξιόλογα παιδιά και μαζί με τους παίχτες που έχουνε μείνει και τις μεταγραφές που έχουμε κάνει να μπορέσουμε να σταθούμε επάξια στο πρωτάθλημα της Β' Κατηγορίας και μακάρι να βγούμε και πρωταθλητές. Εδώ θέλω να τονίσω κάτι. 

Πέρσι ξεκινήσαμε εγώ,και ο αντιπρόεδρος Κος Ανδρέας Φασάκης -  τότε ήταν και ο κύριος Δαούτης που μεσολάβησε να πάρω την ομάδα από τον κύριο Συμαρκέζη - και δεν είχαμε ποδοσφαιριστές,γιατί θέλανε όλοι να φύγουνε! Φέτος είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε μια 36αδα παιδιών,να μην ξέρουμε τι να κάνουμε ώστε να μειωθεί,να έχουμε άλλη μια 30αδα οι οποίοι πρέπει να δοθούν δανεικοί και να θέλουνε να έρθουν άλλοι τόσοι! Δεν είναι τυχαίο αυτό. 

Είναι η απόρροια της καλής εικόνας που παρουσιάσαμε πέρσι και οι γνώσεις που είχαμε σαν διοίκηση,τεχνικό τιμ και σαν πρόεδρος. 

Το πρώτο μας μέλημα είναι οι ακαδημίες. 

Θεωρώ πως φέτος θα λειτουργήσουν,διότι πέρσι που κάναμε την αρχή,για λόγους που θα πω σε κάποια άλλη στιγμή,δεν μπορέσαμε να έχουμε παρά μόνο 15 παιδιά.

 Φέτος αισιοδοξώ και με τις συζητήσεις και τις υποσχέσεις του δημάρχου και της αντιδημάρχου,πως δεν θα έχουμε τέτοια προβλήματα,με την καλή μέρα να φαίνεται από το πρωί."

Πως σκέφτεστε την ακαδημία? Ποιο θα είναι το τιμ? 

"Έχω στο μυαλό μου να χωριστούν τα παιδιά με ηλικιακό κριτήριο και να δοθεί η ευκαιρία σε κάποια άτομα που βρίσκονται στην ομάδα,που έχουν βγει από ΤΕΦΑΑ να δείξουν τι μπορούν να κάνουν. 

Στο τιμ των ακαδημιών,από πέρσι που ξεκινήσαμε,υπάρχουν φυσιοθεραπευτής,γιατρός,διπλωματούχοι προπονητές,προπονητής τερματοφυλάκων,γυμναστές,κοινωνικός λειτουργός,διατροφολόγοι,ψυχολόγος και φυσικά οι υπεύθυνοι των τμημάτων. Υπάρχει ένα τιμ ολόκληρο που για τα Πειραϊκά δεδομένα είναι πολύ αξιόλογο." 

Σε ποιον χώρο θα γίνονται οι προπονήσεις των ακαδημιών? 

"Θα πρέπει όμως,για να λειτουργήσει το εγχείρημα να υπάρχει και γηπεδική υποστήριξη. 

Υπάρχει ένα μπέρδεμα με τα γήπεδα,γιατί ο δήμος κάνει νέες κατασκευές,ανακαινίζοντας κάποιους χώρους. 

Έχω κάνει κάποιες ενέργειες,έχοντας μιλήσει με την κυρία Συράκου(σσ αντιδήμαρχος) και με άλλους αθλητικούς φορείς έχοντας λάβει υποσχέσεις για κάποια γήπεδα στα οποία θα μπορέσουμε να στεγάσουμε τα παιδάκια. 

Θέλουμε η ακαδημία μας,ειδικά στο θέμα το γηπεδικού,να λειτουργήσει σε Ευρωπαϊκά πρότυπα.

" Πως θα κινητοποιηθείτε για να προσελκύσετε παιδιά στις ακαδημίες του Ατρομήτου Κερατσινίου? 

"Έχουμε καταθέσει όλες τις αιτήσεις που απαιτούνται με αριθμό πρωτοκόλλου στον δήμο. 

Ο δήμος δεν μας έχει απαντήσει ακόμα για το τι μέλλει γενέσθαι,με τις γηπεδικές ανάγκες του Ατρομήτου Κερατσινίου. 

Μόλις πάρουμε τις ανάλογες απαντήσεις από τον δήμο και δη από την κυρία Συράκου,την αντιδήμαρχο και τον υπεύθυνο αθλητισμού κύριο Δημήτρη Θωμαϊδη θα μπορέσουμε να φτιάξουμε και εμείς τις ανάλογες αφίσες. 

Πέρσι,ο δήμος μας είχε δώσει υποσχέσεις για το γηπεδικό θέμα,εμείς στηριχτήκαμε σε αυτές και βγάλαμε αφίσες,όμως,τελικά,δεν μας έδωσε τις γηπεδικές εγκαταστάσεις που υποσχέθηκε.

" Δηλαδή δεν δώθηκαν ώρες προπόνησης στον Ατρόμητο στο γήπεδο της Χαραυγής? .

"Όχι δεν μας δόθηκαν και να ξέρετε πως άλλες ομάδες στο συγκεκριμένο γήπεδο έχουνε 15-18 ώρες και εμείς μόλις 7! Η δικαιολογία ήταν πως είχαν δοθεί οι ώρες στις άλλες ομάδες και πως ο Ατρόμητος δεν εδικαιούτο! Εμείς διαμηνύσαμε στην δημοτική αρχή πως είχαμε βγάλει αφίσες,βασισμένες στις υποσχέσεις που είχαμε πάρει από εκείνους,είχαμε πάει σε σχολεία μοιράζοντας φυλλάδια και όταν έρχονταν τα παιδιά να γραφτούν(30-40 τον αριθμό) δεν μπορούσαμε να τα εξυπηρετήσουμε. 

Είχαμε όλη την οργάνωση που σας παρουσίασα πρωτύτερα και στο τέλος δεν είχαμε γήπεδο! Οι απαιτούμενες ενέργειες,από πλευράς μας έχουνε γίνει και με το παραπάνω και μας είπαν,ξανά,πως θα είναι έτοιμοι κάποιοι χώροι και αυτούς θα μας τους παραχωρήσουν."

Υπάρχει κάποιος χώρος για τους γονείς των παιδιών,όσο τα παιδιά τους είναι στην προπόνηση,να απολαύσουν π.χ. τον καφέ τους?

 Υπάρχουν τέτοιες υποδομές? 

Έχουν βελτιωθεί καθόλου τα πράγματα είτε από την πλευρά σας είτε από την πλευρά του δήμου? 

"Πέρσι που είμαστε στη Χαραυγή,υπήρχε ένα στέγαστρο,στους υπόλοιπους χώρους που μας έχουν υποσχεθεί δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει ανάλογος χώρος.

Τα λίγα παιδιά που έμειναν,λόγω των λόγων που αναλύσαμε,έδειξαν εμπιστοσύνη στον Ατρόμητο,στο Δ.Σ. και στον προπονητή. Πέρσι,εκθέσαμε,παρουσία των γονέων και του υπευθύνου αθλητισμού κύριου Δημήτρη Θωμαϊδη τα θέματα που υπάρχουν,το ότι αυτή η ακαδημία δουλεύει εντελώς διαφορετικά,τα παιδιά ευχαριστιούνται αλλά η δημοτική αρχή πρέπει να φτιάξει τις υποδομές για να μπορούμε να δεχθούμε ακόμα περισσότερα. 

Οι χώροι που μας έχουν υποσχεθεί είναι ένα γηπεδάκι 5Χ5 που βρίσκεται κοντά στο γήπεδο της Χαραυγής σε έναν εγκαταλελειμμένο χώρο,για το οποίο έχουμε λάβει υποσχέσεις πως θα έχει πλήρως ανακαινιστεί μέχρι τον Σεπτέμβριο και θα παραδοθεί,όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε άλλες ομάδες κι ένας άλλος χώρος είναι στην πλατεία Καρπάθου,στο Σχιστό,όπου υπάρχει ένα κατεστραμμένο γήπεδο. 

Βέβαια,κανένας από τους δυο χώρους έχει δείξει σημάδια πως θα είναι ανακαινισμένος τον Σεπτέμβριο...

" Ποιος είναι ο λόγος που ένας γονιός θα πρέπει να φέρει το παιδί του στον Ατρόμητο Κερατσινιου και φυσικά ποιοι είναι οι στόχοι της ακαδημίας σε επίπεδο ανάδειξης παιχτών? 

"Οι προπονητές,το Δ.Σ. εγώ και το παιδί μου,ο Κώστας ο Μπαλαφούτης,ο οποίος σταμάτησε τον επαγγελματικό αθλητισμό για να είναι κοντά στην ομάδα και πλέον κατέχει τα διπλώματα UEFA C και UEFA B,έχουμε πολύ υψηλές βλέψεις για τα παιδιά τόσο του Κερατσινίου,όσο και για αυτά έξω από αυτό. 

Το εξειδικευμένο προσωπικό που διαθέτουμε και η καλή μας διάθεση είναι πολύ καλοί λόγοι για να φέρει ένας γονιός το παιδί του. 

Υπάρχει μια επένδυση ανθρωπίνου δυναμικού από την ομάδα,με στόχο να φτιάξουμε ένα πρότυπο ακαδημίας και να φτιάξουμε και μια σχολή τερματοφυλάκων με επικεφαλής τον Κώστα Μπαλαφούτη,ο οποίος απέρριψε τις πολλές προτάσεις που έχει στα χέρια του για να είναι κοντά μας. 

Το μόνο που ζητάμε είναι μια επανόρθωση του λάθους που έγινε πέρσι από τον δήμο. 

Δεν ξέρουμε αν έγινε από λάθος ή από άλλους λόγους γιατί άλλα δείχνουν προς τα έξω και άλλα σκεφτόμαστε εμείς."

Θα συμμετέχετε στα πρωταθλήματα νεαρών ηλικιών της Ένωσης ή θα ξεκινήσετε από τα τζούνιορ και όπου βγάλει στην συνέχεια? 

"Αυτή είναι μια υποχρέωση την οποία την έχει η Α' Κατηγορία. 

Εμείς έχουμε ξεκινήσει να οργανωνόμαστε και να δουλεύουμε,από πέρσι,ούτως ώστε να προλάβουμε,του χρόνου,αν πρώτα ο Θεός είμαστε στην Α' Κατηγορία να μπορέσουμε να έχουμε τουλάχιστον ένα τμήμα,ίσως και περισσότερα.

" Είστε ευχαριστημένος από την λειτουργία της Ένωσης? 

"Εγώ,προσωπικά,είμαι ευχαριστημένος γιατί έδειξα εμπιστοσύνη,τόσο στην Ένωση όσο και στους νέους διαιτητές και δικαιώθηκα,με εξαίρεση κάποια μεμονωμένα περιστατικά τα οποία πάντα υπάρχουν."

 Να επιστρέψουμε στις ακαδημίες. Έχετε πλάνο να αξιοποιήσετε τους γονείς των παιδιών σε κάποια πόστα?

 "Το ευρωπαϊκό πλάνο που έχω στο μυαλό μου εγώ,το Δ.Σ. ,οι προπονητές και ο Κώστας Μπαλαφούτης που έχει δουλέψει και σε ξένα σωματεία,λέει πως ο γονιός βρίσκεται στον χώρο του και εμπιστεύεται το παιδί του στα χέρια του προπονητή.

 Από κει και πέρα αν ο γονιός είναι ευχαριστημένος το παιδί παραμένει στην ομάδα. 

Φέτος τα παιδιά που έμειναν ήταν πάρα πολύ ευχαριστημένα αν και δεν υπήρχε γηπεδική υποδομή. 

Μέσα στο εφετινό μας διοικητικό συμβούλιο έχουμε και κάποιους γονείς που μας εμπιστεύθηκαν,πέρσι,τα παιδιά τους. 

Τους έχουμε δώσει βήμα λόγου αλλά και ανιδιοτελούς προσφοράς για να προσφέρουν ότι μπορούν για την ανάπτυξη της ομάδας.

" Σε περίπτωση κάποιου περιστατικού,όπως π.χ. τα παράπονα ενός γονιού γιατί το παιδί του δεν παίζει,πως θα πράξετε? 

"Η γνώμη μου είναι πως το παιδί είναι πηλός,είναι σφουγγάρι. 

Εάν δει τον γονιό να φωνάζει πρέπει να έχει το δικό του σκεπτικό. 

Σε αυτό θα βοηθήσουν και οι προπονητές,οι οποίοι πρέπει να είναι παιδαγωγοί.

 Θα προσπαθήσουμε να εξηγήσουμε στον γονιό πως κάνει κακό στο παιδί του με αυτό τον τρόπο και ότι αυτή η κακή νοοτροπία περνάει στο υποσυνείδητο και των άλλων παιδιών και γονιών. Υπεύθυνος στα αποδυτήρια και στο γήπεδο είναι ο προπονητής. 

Πέρσι,οι γονείς ήταν μια οικογένεια και πιστεύουμε πως ούτε φέτος θα αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα."

Θα υπάρξει η οργάνωση έτσι ώστε τα παιδιά να παρακολουθούν όλα μαζί τα παιχνίδια της αντρικής ομάδας? 

Ποιά θα είναι η αντίδραση σας μπροστά στα παιδιά,σε ένα κακό σφύριγμα? 

"Τα παιδιά πέρσι ερχόντουσαν μαζί με τους γονείς τους και προς μεγάλη μας ευχαρίστηση είχαν γίνει "οπαδοί" της ομάδας,ζητοκραυγάζοντας και δίνοντας δύναμη στο αντρικό τμήμα.

 Βλέποντας μάλιστα αυτήν την αντίδραση των παιδιών,αποφασίσαμε σαν Δ.Σ. να τους κάνουμε κάποια δώρα και έτσι φτιάξαμε καπέλα,στυλό,κασκόλ και τους τα δώσαμε. 

Η συμπεριφορά μας ήταν κοσμιοτάτη γιατί τον λόγο,στο γήπεδο,τον έχει ο προπονητής και ο αρχηγός της ομάδας,κανένας άλλος. 

Αυτοί που βρίζουν ποδοσφαιριστές και διαιτητές κάνουν κακό στο ποδόσφαιρο και στην ομάδα τους. 

Είμαστε μια οικογένεια σε όλους τους τομείς,αυτό ήταν το συστατικό της επιτυχίας και γι αυτό καταφέραμε να κατακτήσουμε και το πρωτάθλημα.

" Πότε ξεκινούν οι εγγραφές των ακαδημιών και ποιό θα είναι το κόστος εγγραφής? 

"Πέρσι είχαμε τιμή γνωριμίας,με δωρεάν σετ προπόνησης,18 ευρώ γιατί είχαμε άλλα όνειρα για την ακαδημία τα οποία ψαλιδίστηκαν από τους υπευθύνους του δήμου. 

Είχαμε ειδικές τιμές στους ανέργους και στους πολύτεκνους(10 ευρώ),στα δυο αδέρφια 25 ευρώ και στα 3 αδέρφια 30 ευρώ. 

Αυτά θα ισχύουν και φέτος. Αν όλα πάνε καλά οι εγγραφές θα ξεκινήσουν 10 Σεπτεμβρίου και για περισσότερες πληροφορίες θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 210 4312313 και 6937369697,θα ζητήσουν την κυρία Μαρία Μπαλαφούτη και θα έρχονται στην οδό Λεωφόρο Σαλαμίνος 177 σε ώρες καταστημάτων.

" Τι μήνυμα θέλετε να δώσετε στον ποδοσφαιρικό Πειραιά,ενόψει της νέας σεζόν? 

"Πρώτα από όλα υγεία,να μην υπάρχουν τραυματισμοί,να λυθεί το γηπεδικό του Πειραιά και όλα να πάνε καλά."
 
Top