του Παναγιώτη Σαριμπάλογλου

Από το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου που αναφέρεται σε συμπεράσματα και  διαπιστώσεις που έγιναν  στην πρόσφατη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση  των σωματείων – μελών της ένωσης μας( Δευτέρα 27.6.2016) και που έχει ως εξής: 

«Τη Δευτέρα 27/6/2016 πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πειραιά κατά την οποία υπερψηφίστηκαν με συντριπτική πλειοψηφία ο διοικητικός (3 κατά και 2 παρών) και ο οικονομικός απολογισμός (4 παρών) στα 64 σωματεία που συμμετείχαν.

Στην αντίληψη της παρούσας Διοίκησης της ΕΠΣΠ οι Γενικές Συνελεύσεις ποτέ δεν ήταν το forum στο οποίο, μια φορά το χρόνο, έρχονται τα σωματεία για να πουν ότι θέλουν και με αυτό τον τρόπο να καμαρώνουμε για τη δημοκρατία που διέπει τη λειτουργία μας. 

Αντίθετα με έκτακτες συγκεντρώσεις κατά τη διάρκεια της χρονιάς, ανά κατηγορία, ανά όμιλο, ανά θεματική ενότητα, ανά Δήμο ακόμη και σε συναντήσεις με μεμονωμένα σωματεία προσπαθήσαμε να συζητήσουμε και να επιλύσουμε μαζί με τα σωματεία μας τα προβλήματα που κατά καιρούς προέκυπταν εφαρμόζοντας ένα μοντέλο πιο άμεσης δημοκρατίας που δεν περιμένει να λύσει προβλήματα μια φορά το χρόνο.

Με αυτό το τρόπο προσπαθήσαμε να αναβαθμίσουμε τη Γενική μας Συνέλευση ως ένα κυρίαρχο όργανο που θα συζητάει για τη μεγάλη εικόνα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου που θα βάζει τις βάσεις για κοινή στρατηγική σε θέματα που αφορούν όλα τα σωματεία.

Δυστυχώς εφέτος παρουσιάστηκαν κάποιοι μεμονωμένοι παράγοντες που στο όνομα της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική προτάσσοντας τα συμφέροντα της ομάδας τους και μόνον. Κατά το κοινώς λεγόμενο έχασαν το δάσος κοιτάζοντας το δέντρο.

Παραδείγματα:

1.Παράγοντας που πέρσι μας έλεγε ότι αν και αρχικά ήταν αντίπαλός μας βλέποντας τη δουλειά μας άλλαξε γνώμη και μας στηρίζει, αν και μέχρι τα Χριστούγεννα επαινούσε τις προσπάθειές μας σε όλα τα επίπεδα, ξαφνικά άρχισε να βλέπει φαντάσματα να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα και κατέληξε να μας πει ότι αποτύχαμε και πρέπει να παραιτηθούμε. 

Μήπως οι απόψεις του επηρεάζονται από την πορεία της ομάδας του; Ή μήπως έγινε οπαδός του κινήματος παραιτηθείτε;

2.Άλλος παράγοντας μας είπε ότι αν και ήταν από την αρχή μαζί μας συνοδοιπόρος και συνεργάτης εφέτος άλλαξε άποψη και θα μας καταψηφίσει. 

Βασικό μάλιστα κριτήριο για την αλλαγή της στάσης του ήταν η μη αλλαγή του τρόπου εκλογής του Διοικητικού Συμβουλίου προς το αναλογικότερο. 

Στην καταστατική συνέλευση όμως που πραγματοποιήθηκε με ακριβώς αυτό το θέμα ο συγκεκριμένος παράγων απουσίαζε! 

3.Αλγεινή εντύπωση δημιούργησε η προσπάθεια δύο παραγόντων να οδηγήσουν τη Γενική Συνέλευση σε πολιτική αντιπαράθεση, κάτι που είχει να συμβεί πάρα πολλά χρόνια στον Πειραιά, αλλά φυσικά η προσπάθεια έπεσε στο κενό και καταδικάστηκε από το σώμα όπως φαίνεται και από τη ψηφοφορία.

Τελικά όλες οι αρνητικές ψήφοι προήλθαν από παράγοντες που οι ομάδες τους υποβιβάστηκαν ή δεν κατάφεραν να κερδίσουν την άνοδό τους.

Καλοπροαίρετα και φιλικά ενημερώνουμε τους παράγοντες ότι η επανάληψη ανυπόστατων κατηγοριών, γενικόλογων αλλά και προσωπικών, μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα και σε συζητήσεις καφενειακού επιπέδου ΔΕΝ αποτελούν ούτε κριτική ούτε αντιπολίτευση. 

Η λογική του πες – πες κάτι θα μείνει έχει όνομα και λέγεται γκεμπελισμός. Και επειδή σε αρκετές περιπτώσεις θίγονται υπολήψεις και κάποιοι άνθρωποι είναι εύθικτοι υπάρχουν δύο εκδοχές: 

Να κληθούν, οι συγκεκριμένοι παράγοντες, να αποδείξουν τα λεγόμενά τους ενώπιων αρμοδίων οργάνων ή οι εύθικτοι θιγόμενοι να παραιτηθούν. 

Για το δεύτερο όμως χρειάζεται οι αμφισβητούντες να είναι περισσότεροι των επιβαινόντων σε ένα ταξί.

Στον αντίποδα των παραπάνω θα πρέπει να μνημονεύσουμε αρκετούς παράγοντες που πραγματικά στάθηκαν στο επίπεδο μιας Γενικής Συνέλευσης και παρουσίασαν προτάσεις και σκέψεις για τη φιλοσοφία του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, για την ανάπτυξη και εξέλιξη των ταλέντων, για την αναδόμηση των πρωταθλημάτων ώστε να γίνουν καλύτερα και δυνατότερα. 

Τα θέματα αυτά πρέπει να μας προβληματίσουν και να τα συζητήσουμε σοβαρά ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ. Καλό Καλοκαίρι''.

 
Top