Αθήνα
«Le Rendez-Vous»: είναι το επίσημο σλόγκαν-σύνθημα του EURO 2016, που ανακοινώθηκε στις 17 Οκτωβρίου 2013, στο Δημαρχείο της Μασσαλίας. 

Rendez-Vous με την ιστορία, όπου είκοσι τέσσερα έθνη θα συναντηθούν σε 51 παιχνίδια. Rendez-Vous με τη Γαλλία, όπου τις δέκα πόλεις της , θα αποκαλύψουν τον πολιτισμό της χώρας, την κληρονομιά της. 

Το λογότυπο (logo)του EURO 2016 έλκεται από το θέμα «Γιορτάζοντας την τέχνη του ποδοσφαίρου». Στόχος του είναι να φέρει σε επαφή τη δημιουργικότητα που ορίζει γαλλική κουλτούρα με την ομορφιά του παιχνιδιού. 

Σχεδιασμένο από την Brandia Central, του πορτογαλικού οργανισμού, που είχε φτιάξει και εκείνο στο EURO 2012 είναι μια αναπαράσταση των διαφόρων κινημάτων τέχνης με στοιχεία από το ποδόσφαιρο. 

Διαφορετικές εμπνεύσεις, που όλες επικεντρώνεται γύρω από την Henri Delaunay Cup. Το κόκκινο, το λευκό και το μπλε της γαλλικής σημαίας συνδυάζονται με ρέουσες γραμμές και σχήματα, για να παράγουν ένα σύγχρονο και τολμηρό στυλ, δανείζοντας το λογότυπο διάκριση και την κομψότητα. Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο Παρίσι, στις 26 Ιουνίου 2013.

Σλόγκαν όμως θα έχουν γραμμένα τα πούλμαν που θα μεταφέρουν τις ομάδες. Συνθήματα που αναδεικνύουν το κίνητρο, τον στόχο. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν:

Γαλλία: η δύναμή μας, το πάθος μας

Βέλγιο: μία ομάδα-μία φιλοδοξία

Αγγλία: μία ομάδα, ένα όνειρο

Πορτογαλία: μία ομάδα, ένα πάθος. 11 εκατομμύρια στην καρδιά. Φόρτσα Πορτογαλία

Ισπανία: Ενα χρώμα, ένα πάθος, είμαστε η Roja

Σλοβακία: Ένα έθνος, μία καρδιά, ένα όνειρο

Ρωσία: Ένας για όλους και όλοι για έναν

Ρουμανία: Μια ομάδα, τρία χρώματα και εκατομμύρια καρδιές που κτυπάνε για τη Ρουμανία!
 
Top