Η πειθαρχία και η απόδοση των μικρών ποδοσφαιριστών,οι λαμπεροί προσκεκλημένοι,οι καταπληκτικοί γονείς-συνοδοί,η αύρα και η μεταδοτικότητα του προπονητή αποτέλεσαν τα βασικά συστατικά για τη δημιουργία μιας πανέμορφης γιορτής και  ταυτόχρονης επίδειξης ασκήσεων από τους ποδοσφαιριστές.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της FC Schalke 04 και νυν της Slovan Bratislava,ο ποδοσφαιριστής της Κυπριακής Ανόρθωσης(ανήκει στον ΟΣΦΠ)-οι οποίοι έφεραν Ευρωπαικό αέρα στη Νεάπολη-,πλαισιώθηκαν από τον πρόεδρο των παλαιμάχων του ΑΟ Ιωνικός ,κ. Ξενάριο και τον κ.Κουγιτέα ο οποίος φροντίζει ποικιλιτρόπως να προσφέρει στο σύλλογο.


Οι μικροί πρωταγωνιστές φρόντισαν για περίπου 30' να προσφέρουν θέαμα και κυρίως να παρουσιάσουν μία άψογη εικόνα συμπεριφοράς δυσανάλογα ώριμη με το νεαρό της ηλικίας τους. 


Δικαιότατα κέρδιζαν το χειροκρότημα ανα τακτά χρονικά διαστήματα από τους 50 περίπου γονείς-φίλους-συγγενείς.

Όταν ολοκληρώθηκαν οι ασκήσεις έλαβαν τα μετάλλια τους ως επιβράβευση της επιτυχούς παρακολούθησης της φετινης ποδοσφαιρικής χρονιάς 2016-2017.


Τη βράβευση έκαναν οι προσκεκλημένοι,οι οποίοι απόλαυσαν τις στιγμές ικανοποίησης και χαράς που αποτυπωνόντουσαν στα πρόσωπα των παιδιών.


Ακολούθησε βράβευση-έκπληξη των γονιών προς των προπονητή και αρχηγό της αντρικής ομάδας Η.Κ.,η πλακέτα έγραφε χαρακτηριστικά πως τον ευχαριστούν για το ήθος και την αφοσίωση του στα πρώτα βήματα των παιδιών τους...


Τέλος οι γονείς πρόσφεραν γλυκά και ροφήματα σε μικρούς και μεγάλους εντός του γηπέδου,δημιουργώντας μιά εικόνα σπάνιας ομορφιάς ως απόδειξη ότι μία μικρή οικογένεια δημιουργήθηκε φέτος στο γηπεδάκι όπου βρίσκεται πίσω από τη θύρα 3 του ιστορικού Δημοτικού γηπέδου της Νεάπολης.


Πλιάτσικας -Τζανακάκης

Ευχαριστούμε συνολικά ως τμήμα για την παρουσία τους και εγώ προσωπικά διότι ανταποκρίθηκαν ταχύτητα στο κάλεσμα μου να προσφέρουν θετική ενέργεια και κύρος στη λιτή γιορτή μας.


Εύχομαι-μαστε να συνεχίσουν την καριέρα τους στο υψηλότερο επίπεδο έχοντας σωματική και ψυχική υγεία.

Ηλίας Κυριακίδης


Υπήρχαν συγκεκριμένοι στόχοι οι οποίοι τέθηκαν και ακόμη πιο ακριβείς σκοποί οι οποίοι τοποθετήθηκαν σε ένα πλαίσιο κινήτρων για την ατομική άνθιση των παιδιών.

Τους περίπου 10 μήνες συνεργασίας με τα παιδιά έγινε μια μεγάλη προσπάθεια να οριστούν κάποιες κοινές αξίες. 

Για διάφορους λόγους,ανάξιους αναφοράς,λειτουργήσαμε ως ζωντανότατο κύτταρο ανεξάρτητο από τα δρώμενα της αντρικής ομάδας. 

Είχα την τύχη να μπορώ να λειτουργώ εν λευκώ και ταυτόχρονα όταν παρουσιαζόταν κάποιο πρόβλημα να λύνεται εν τη γενέσει του.

Αυτό το πιστώνονται συγκεκριμένοι άνθρωποι του Συλλόγου οι οποίοι μόχθησαν για το καλό των παιδιών και για την προσωπική μου ικανοποίηση.

Τα παιδιά μου,ανταποκρίθηκαν πλήρως σε οτιδήποτε νέο αγωνιστικό και μη ερέθισμα  δινόταν σε αυτά. 

Το βασικότερο και ο πραγματικός πλούτος ήταν ότι παρά την ηλικία τους ,σεβάστηκαν απόλυτα τη μεταξύ τους διαφορετικότητα,κατανόησαν τις αξίες της ισότητας,της αλληλεγγύης,της συλλογικότητας και φυσικά τη γενικότερη συμπεριφορά τους απέναντι στην ίδια την ομάδα.

Άλλωστε πως να οραματιστούμε μια άψογη και ιδανική κοινωνία χωρίς την ανάπτυξη των ικανοτήτων των παιδιών με τέτοιο τρόπο ώστε οι δικές τους ικανότητες να καλύψουν τρύπες και αρρώστιες της υπάρχουσας κοινωνίας;

Θα ήθελα να κάνω μία αναφορά που αφορά τη φύση της παράλληλης πορείας μας με τους γονείς.

Οι γονείς προσπαθούσαν καθ'όλη τη διάρκεια της χρονιάς με το πάντοτε χρήσιμο εργαλείο της επανάληψης να θυμίζουν στα παιδιά τους τις αξίες της συμμετοχής τους σε ένα ομαδικό άθλημα.

Για εμένα ήταν συνεργάτες,διότι συνεργαστήκαμε για τη διάπλαση προσωπικοτήτων και συμπεριφορών.

Εντός γηπέδου εγώ και εντός σπιτιού εκείνοι.

 Αντιλαμβανόμουν κάθε στιγμή ότι αποδέχονταν τη φιλοσοφία μου. 

Ενστερνίστηκαν τις μεθόδους και πρακτικές και με βοήθησαν πολύ ώστε τα παιδιά να έχουν άρτια συνολική εικόνα.

Η προσφορά της πλακέτας με τα ιδιαίτερα τιμητικά λόγια τους αποτέλεσε την επιβεβαίωση όσων περιγράφω. 

Θέλω όμως να γνωρίζουν ότι εκτιμώ απεριόριστα την πολιτισμένη στάση τους και θαυμάζω τη διακριτική τους αγάπη προς τα παιδιά τους.

Κλείνοντας,θέλω να τους ευχαριστήσω ολόψυχα όχι μόνο για το σεβασμό που μου έδειξαν αλλά κυρίως ότι αποδέχτηκαν πλήρως το ρόλο τους ως αρωγοί για την κατανόηση των ευκαιριών που προσφέρει ο αθλητισμός για κοινωνικοποίηση και εκπαίδευση.


 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να δράσω με τα υπέροχα παιδιά σας.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΦΩΤΟ  https://www.facebook.com/SportActive.gr/photos/?tab=album&album_id=919092381533141
 
Top