του Πάνου Κομματέα
  

Απορρίφθηκε,τελικώς,η ένσταση που είχε είχε υποβάλλει ο ΑΟ Ζέας κατά του κύρους του αγώνα-μπαράζ με τους Φιλάθλους στις 24/4!

Η πειθαρχική επιτροπή της Ε.Π.Σ.Π. ανακοίνωσε την απόφαση της τονίζοντας πως τα δυο δελτία με όνομα Χαράλαμπος Κατσακούλας αφορύν το ίδιο πρόσωπο,όμως δεν προκύπτει δόλος ούτε από την πλευρά τους ποδοσφαιριστή ούτε από εκείνη της ομάδας,ενώ παράλληλα η υπόθεση έχει παραγραφεί.

Ουσιαστικά,υπάρχει παραδοχή πως το δεύτερο δελτίο ήταν παράνομο όταν εκδόθηκε,αλλά από τη στιγμή που το παράπτωμα είναι παραγεγραμμένο,η συμμετοχή του παίχτη στον αγώνα με τον ΑΟ Ζέας είναι κανονική!!!

Από την πλευρά των Πασαλιμανιωτών εκφράζεται οργή και απογοήτευση για την απόφαση αυτή,ωστόσο δεν θα κυνηγήσουν την υπόθεση περαιτέρω με τις εξελίξεις να τρέχουν...

Πλέον,αναμένεται ο ορισμός της πρώτης αγωνιστικής των play out του 2ου ομίλου της Β' Ε.Π.Σ.Π. με συμμετέχοντες τους: Αστέρια Δραπετσώνας (3π),ΑΟ Καστέλλας (2π),ΑΕ Σαλαμίνας (1π),Φίλαθλοι (0π).

Αναλυτικά η απόφαση:

"Η Πειθαρχική Επιτροπή κατά την συνεδρίαση της 16/5/2016  αλλά κι αυτήν της 4/5/2016 αναφορικά με την ένσταση  του σωματείου Α. Ο. ΖΕΑΣ   κατά του σωματείου ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ για τον μεταξύ τους αγώνα  Κατάταξης της 24/04/2016 που έγινε στο   γήπεδο ΣΙΤΑΠΟΘΗΚΩΝ και  αφού μελέτησε αναλυτικά τα προσκομισθέντα στοιχεία και ειδικά τις αποφάσεις της Ε.Ι.Μ.- ΕΠΟ  για την κρινόμενη υπόθεση με  αριθμ. πρωτ. 14609/2016 & 15091/2016, όπου  ουσιαστικά ανακαλούνται την 10/5/2016 τα υπ΄ αριθμ. 1197453 και 1260637 δελτία αθλητικής  ιδιότητας του ποδοσφαιριστή ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ, καθότι πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο, αλλά και το ότι λόγω παραγραφής δεν εκδικάζει περαιτέρω την υπόθεση( άρθρο 23 παρ. 4 του Καν. Ιδιότητας- Μετεγγραφών).

Ως εκ τούτου  επειδή η Π.Ε.  στην περίπτωση εκδίκασης της παρούσας ένστασης  του σωματείου Α.Ο.ΖΕΑΣ δεν μπορεί να στηριχθεί στο άρθρο 34 παρ. 1α, 1β &1γ του ΚΑΠ Ερασιτεχνικών ομάδων (αφού δεν προκύπτει ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση ανάκλησης δελτίου ατομικών στοιχείων ποδοσφαιριστή υπάρχει διαπίστωση  δόλιας ενέργειας του ποδοσφαιριστή ή  της ομάδας του  και δεν προκύπτει από την  απόφαση της αρμόδιας Ε.Ι.Μ. ΕΠΟ, 414/2016)

Και επειδή  μέχρι την ανάκληση από την ΕΠΟ του δελτίου ατομικών στοιχείων και μεταβολών του ποδοσφαιριστή, την 10/5/2016,  που έχει εκδοθεί απ΄ αυτήν ,ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κανονικά- αφού στην συγκεκριμένη περίπτωση η έκδοση του δελτίου δεν προκύπτει  ότι οφείλεται σε δόλια ενέργεια της ομάδας, η  του ποδοσφαιριστή.

Και επομένως την 24/4/2014 και στον αγώνα Κατάταξης της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Α.Ο.ΖΕΑΣ – ΑΠΟ ΦΙΛΑΘΛΟΙ, προκύπτει ότι ο ποδοσφαιριστής ΚΑΤΣΑΚΟΎΛΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ με αριθμό δελτίου ΕΠΟ 126063 αγωνίσθηκε νομότυπα και χωρίς να τίθεται  θέμα αντικανονικής συμμετοχής αυτού.


ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Η Πειθαρχική Επιτροπή της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ
ΟΜΟΦΩΝΑ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

     
1.Απορίπτει ως αβάσιμη την ένσταση του σωματείου Α.Ο.ΖΕΑΣ κατά του σωματείου Α.Π.Ο. ΦΙΛΑΘΛΟΙ για αντικανονική συμμετοχή του ποδοσφαιριστή  της ΚΑΤΣΑΚΟΥΛΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥ με αρ. δελτίου ΕΠΟ 1260637 αλλά και παράβαση  του παραρτήματος Β΄  Κανονισμού ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ε.Π.Ο. (άρθρο 11 παρ. 7 α, β, γ) στον μεταξύ τους αγώνα  Κατάταξης  της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας Α.Ο.ΖΕΑΣ – Α.Π.Ο. ΦΙΛΑΘΛΟΙ της 24.04.2016.
2.Παραπέμπει τα σχετικά στην Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ
3.Εντέλλεται την κατάπτωση του καταβληθέντος παράβολου υπέρ του ταμείου της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ" 
Top